На кожну річницю нашого весілля мій чоловік Алан зазвичай дарує мені розкішний букет живих квітів. Але того року, коли через скорочення він втратив роботу, я не сподівалась на такий надзвичайний прояв прихильності та любові. Однак на 19-ий рік нашого подружнього життя яскраві кольорові квіти чекали мене на столі в їдальні. Алан відкладав щомісяця трішки грошей, щоб купити подарунок.

Така турбота вказує на неабияку щедрість мого чоловіка. До подібної щедрості закликав апостол Павло, звертаючись до коринфських віруючих. Апостол хвалив церкву за її свідому й щиру жертовність (2 Кор. 9:2, 5). Він нагадував віруючим, що Богу приємні щедрі й добровільні приношення (2 Кор. 9:6-7). Зрештою, ніхто не пожертвував більше за нашого небесного Постачальника, Хто завжди готовий забезпечувати нас усім необхідним (2 Кор. 9:8-10).

Ми можемо виявляти щедрість і піклуватись один про одного, тому що Господь задовольняє всі наші матеріальні та духовні потреби (2 Кор. 9:11). І можемо робити це зі щирою вдячністю Богу за все те, що Він нам щедро подає. Ми також можемо спонукати інших до того, щоб славили Бога і ділилися з іншими тим, чим Він їх рясно благословляє (2 Кор. 9:12-13). Коли жертвуємо без примусу, то цим ми демонструємо свою віру в те, що Бог дійсно піклується про всіх Своїх дітей.