Один мудрий друг порадив мені уникати під час суперечок таких слів, як “ти завжди” або “ти ніколи”, – особливо під час з’ясування сімейних стосунків. Дуже легко критикувати оточуючих і відчувати себе ображеним тими, кого насправді любиш. Але Божа любов до всіх нас є безмежною. Вона не знає “спадів” та “підйомів”.

У Псалмі 145 багато разів зустрічається слово “всі”. “Господь добрий до всіх, а Його милосердя на всі Його творива!” (Пс. 145:9). “Царство Твоє − царство всіх віків, а влада Твоя − по всі роди! Господь підпирає всіх падаючих, усіх зігнутих Він випростовує!” (Пс. 145:13-14). “Господь береже тих усіх, хто любить Його” (Пс. 145:20).

З десяток разів автор цього Псалма нагадує нам, що Божа любов не має меж і позбавлена будь-якого фаворитизму. А Новий Заповіт відкриває нам, що найбільше Божа любов явлена в Ісусі Христі: “Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Ів. 3:16).

Псалом 145 проголошує, що “Господь близький всім, хто взиває до Нього, хто правдою кличе Його! Волю тих, хто боїться Його, Він сповняє, і благання їх чує та їм помагає” (Пс. 145:18-19). Божа любов нескінченна. Вона завжди вірна й надійна!