Чарльз Сперджен, який у 19 столітті багато років ніс служіння у лондонській церкві, любив проповідувати про багатство змісту тексту з Книги пророка Ісаї 49:16, де написано, що Бог вирізьбив нас на Своїх долонях. “На цей текст, – казав він, – потрібно проповідувати сотні разів!” І дійсно, зміст цього вірша містить стільки дорогоцінних думок, що ми можемо обмірковувати їх знову й знову.

Чарльз Сперджен провів чудову паралель між цією обітницею, що її Господь дав Своєму народу Ізраїлю, і Божим Сином Ісусом Христом, Який вмер за нас на хресті. “Що означають ті рани на Твоїх руках, Ісусе?” – запитував він і далі пояснював: “Інструментом різьбяра був цвях, а щоб докласти зусиль, використали молоток. Ісус мав бути прибитим на хресті, щоб народ Божий дійсно був вирізьблений на долонях Господа”. Бог колись пообіцяв вирізьбити Свій народ на Своїх долонях, тому Ісус Христос і розпростер Свої руки на хресті, приймаючи цвяхи у Свої долоні, щоб ми могли звільнитися від своїх гріхів.

І коли приходить думка, що Бог забув про нас, потребуємо лише подивитись на свої долоні й згадати Божу обітницю. Він так сильно нас полюбив, що заради нас залишив на Своїх долонях вічні, незгладимі знаки.