Протягом багатьох років почуття сорому через своє не дуже благочестиве минуле негативно впливало на моє життя. Що буде, якщо інші дізнаються про моє минуле? Бог допоміг мені набратися сміливості й запросити на обід лідера жіночого служіння. Намагаючись виглядати досконалою, я дуже старанно прибирала в домі, приготувала їжу з трьох головних блюд і вдягла найкращий одяг.

Потім вирішила включити систему поливу газону, але щось пішло не так – міцний струмінь води облив мене з голови до ніг. Я ледве встигла витерти рушником волосся й перевдягатись у новий одяг, коли у двері подзвонили. У розпачі я розповіла новій подрузі про свої проблеми. Вона, у свою чергу, розповіла про свої колишні падіння та провини. Потім ми помолилися, і вона сказала: “Ласкаво просимо до моєї команди недосконалих Божих слуг”.

Апостол Павло не приховував свого минулого і водночас не дозволяв йому заважати в служінні Господу (1 Тим. 1:12-14). Він вірив, що хресний подвиг Ісуса спас і змінив його – найбільшого грішника, – тому славив Бога і заохочував інших висловлювати Богу подяку й виявляти послух (1 Тим. 1:15-17).

Коли приймаємо Божу благодать, то отримуємо свободу від свого минулого. Ми не маємо жодних причин соромитися свого справжнього обличчя, коли служимо іншим отриманими від Бога дарами.