Художник Сігізмунд Гетце шокував “вікторіанську” Англію своєю картиною “Принижений та знехтуваний людьми”. На ній він зобразив страждаючого Ісуса в оточенні людей, що мали вигляд сучасників художника. Весь цей натовп був настільки поглинутий своїми справами – бізнесом, романтичними стосунками, політикою, – що, як це не жахливо, просто не помічав жертву Ісуса Христа. Всі ці байдужі люди – як і той натовп, що колись спостерігав за хресною смертю Ісуса – просто не розуміли, Кого вони втрачають.

В наші дні також дуже легко як віруючим, так і невіруючим відволіктись від речей вічних. Але як послідовники Ісуса можуть пройти крізь цей туман різних відволікань з істиною великої Божої любові? Почати треба з того, щоб любити один одного як Божі діти. Ісус Христос сказав: “По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою” (Ів. 13:35).

Але любов не повинна обмежуватися лише колом віруючих. Маємо нести цю любов іншим, розповідаючи про Євангелію з надією привернути людей до Спасителя. Як писав апостол Павло: “Оце ми як посли замість Христа… благаємо… примиріться з Богом!” (2 Кор. 5:20).

Нехай наші зусилля нести цю любов, примножені силою Святого Духа, допоможуть пройти крізь усі відволікання, що заважають бачити чудеса Божої любові в Ісусі Христі.