Одного разу я змушена була проїхати 80 км для неприємної розмови із співробітником. Я отримала рапорт від іншого робітника, що його колега презентує нашу компанію в непривабливому світлі. Я турбувалась про репутацію нашої компанії, тому хотіла вплинути на його поведінку.

В Святому Письмі розповідається про одну неприємну людину, що наразилась на великий ризик, виявивши зневагу майбутньому царю – і цей майбутній цар був тепер на межі прийняття жахливого рішення. Йдеться про Навала, чиє ім’я відповідало його характеру − “глупий” (1 Сам. 25:3, 25). Він відмовився заплатити Давидовим воякам звичайну для того часу платню за захист його отар (1 Сам. 25:10-11). Коли ж його дружина Авігаїл почула про намір Давида помститися, то власноруч приготувала “приношення миру” − поїхала назустріч Давиду й переконала його відмовитися від кровопролиття (1 Сам. 25:18-31).

Як їй це вдалося? Вона спочатку відправила віслюків, навантажених харчами, а потім “врегулювала питання”, сказавши Давиду правду. Вона мудро нагадала майбутньому царю: якщо він вгамує свій запал помсти, то, коли Бог зробить його царем, його не картатиме сумління за “пролиту надармо кров” (1 Сам. 25:31).

Можливо, ви знаєте когось, хто на межі прикрої помилки, тоді Бог закликає вас до важкої розмови за прикладом Авігаїл.