Мені доручили важливий академічний проект, і я дуже нервувала, чи встигну завершити його своєчасно. Коли мені дошкуляли ці неспокійні думки, я отримала три підбадьорюючі записки від своїх подруг, що намагалися підняти мій дух. Кожна з них написала: “Коли я молилася сьогодні, Бог чомусь нагадав мені про тебе”. Мене сповнило смиренне почуття подяки, коли ці три подруги написали мені, навіть не знаючи про мої обставини. Я вірю, що це Бог використав їх як посланців Своєї любові.

Апостол Павло знав про силу молитви, коли писав листа віруючим в Коринті. Він висловив свою впевненість у тому, що Бог і надалі продовжить визволяти від смерті його та його співробітників, якщо вони “поможуть разом… молитвою” (2 Кор. 1:10-11). І коли це трапиться, Господь буде прославлений – адже люди принесуть Йому велику подяку за всі Його численні відповіді (2 Кор. 1:11).

Мої подруги та друзі апостола Павла залучилися до служіння заступницької молитви, яку Освальд Чеймберс називав “невидимим служінням, що приносить плід, який прославляє Отця”. Коли ми зосереджуємося розумом та серцем на Ісусі Христі, Він починає формувати нас і нашу молитву. Він робить нас спроможними дарувати справжню заступницьку молитву своїм друзям, рідним і навіть незнайомцям.

А вам Бог поклав на серце помолитись за кого-небудь?