Діана слухала, як люди в групі просили молитися за своїх рідних та друзів, що хворіли або мали інші проблеми. В її сім’ї була людина, що вже багато років страждала від залежності, але Діана промовчала. Їй дуже не хотілося знову бачити здивовані вирази на обличчях людей, знову чути ті питання або поради, що часто звучали, коли вона раніше розповідала про цю молитовну потребу. Тому цього разу вона вирішила, що краще буде нічого не казати. Інші просто не розуміли, як це можливо бути віруючим і щоденно грішити через свою залежність.

Хоча Діана не поділилася своєю молитовною потребою у групі, вона мала кількох надійних друзів, які на її прохання молилися разом із нею. Вони молили Господа, щоб звільнив дорогу їй людину від кайданів залежності і дав пізнати свободу в Ісусі Христі. Також молилися, щоб Бог сповняв Діану миром і терпінням, чого вона так потребувала. Молячись, Діана відчувала втіху й силу.

Інколи здається, що Бог не завжди відповідає на наші щирі та наполегливі молитви. Але можемо бути впевненими, що Бог дійсно піклується про нас і чує всі наші прохання. Він закликає нас і надалі зберігати тісні відносини з Ним, щоб “тішилися надією, утиски терпіли, перебували в молитві” (Рим. 12:12). Маємо завжди покладатися на Нього.