Кожного Різдва мій приятель пише довгого листа своїй дружині, в якому згадує головні події року і ділиться мріями на майбутнє. Він завжди пише, як сильно її любить і чому. Також він посилає листа кожній своїй доньці.

Можна сказати, що першим різдвяним листом був Сам Ісус Христос – коли “Слово сталося тілом”. Апостол Іван підкреслює цю істину: “Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово” (Ів. 1:1). У стародавній грецькій філософії термін “логос” , що перекладений як “слово”, означав божественний розум або порядок, що об’єднує в собі всю реальність. Але Іван розширює визначення цього терміну, маючи на увазі Особистість Ісуса Христа. Отже, саме Син Божий “в Бога був споконвіку” (Ів. 1:2). Це Слово – “Однороджений Син” Отця – “сталося тілом, і перебувало між нами” (Ів. 1:14). Через це Слово – тобто Ісуса – Бог відкрив Себе цілковито й довершено.

Століттями богослови намагалися розгадати цю таємницю. Однак хоча ми можемо й не розуміти цієї глибокої істини, маємо впевненість, що Слово принесло світло в темряву цього світу (Ів. 1:9). Через віру в Ісуса можемо отримати великий дар: стати улюбленими Божими дітьми (Ів. 1:12).

Ісус Христос – це Божий лист любові до нас, що прийшов і створив серед нас Собі оселю. Ось такий маємо неймовірний різдвяний Дарунок!