Книга Енн Воскамп “Тисяча дарунків” спонукає читачів щодня досліджувати, що Господь вчинив для них. В цій книзі письменниця розповідає, як щодня помічає рясні Божі щедроти, починаючи від простої краси райдужних бульбашок під час миття посуду до незрівнянного дару спасіння грішників. Енн стверджує, що вдячність є головним секретом, як можна бачити Бога навіть у найважчих періодах життя.

Йов відомий тим, що в його житті були особливо нещасливі моменти. І дійсно, його втрати були жахливі й болючі. Не встиг він довідатись про захоплення всієї своєї худоби, як йому повідомили про загибель усіх його дітей. Великий свій смуток Йов показав тим, що “роздер плаща свого, й обстриг свою голову” (Йов 1:20). Ті слова, що Йов сказав далі, переконують мене, що він практикував регулярну подяку Богу – адже він зміг серед такого горя визнати, що все втрачене було Божим дарунком (Йов 1:21). Це було єдине можливе поклоніння Богу, незважаючи на паралізуючий біль неймовірних втрат.

Практика щоденної подяки не позбавить нас глибокого болю, що ми відчуваємо в періоди гірких втрат. Решта книги Йова зображує скарги, сумніви й духовну боротьбу страждальця. Але визнання Божої доброти – навіть у найдрібніших моментах – зробить нас спроможними поклонятися всемогутньому Богу навіть у темні часи нашого земного життя.