Освальд Чеймберс, викладаючи у Біблійному Коледжі в Лондоні (1911-1915), часто шокував студентів думками, що висловлював під час лекцій. За словами однієї молодої студентки, через те, що для дискусій відводився час спільного прийому їжі, Чеймберса буквально закидали питаннями та запереченнями. А він часто з посмішкою просто казав: “Облиш це зараз. Пізніше зрозумієш”. Чеймберс спонукав своїх студентів розважати над важкими питаннями, дозволяючи Богу відкривати їм Свої істини.

Розважати над чимось – значить обмірковувати щось глибоко й зосереджено. Після тих подій, що супроводжували народження Ісуса Христа у Віфлеємі – з’явлення ангелів та прихід пастухів до новонародженого Месії – Марія розважала над усім цим “у серці своїм” (Лк. 2:19). Новозавітний вчений У. Е. Вайн казав, що термін “розважати” означає “поєднувати в розумі, зіставляти та обмірковувати речі при розгляді певних обставин” (Експозиційний словник новозавітних термінів).

Коли нам важко побачити сенс того, що відбувається у нашому житті, маємо чудовий приклад Марії, як потрібно шукати Бога та Його мудрості.

Якщо ми, як Марія, дозволяємо Богу керувати нашим життям, Він відкриє нам чимало нових дорогоцінних істин щодо Його керівництва, щоб розважати над ними у серці своєму.