Одного разу мій чоловік запросив до церкви свого друга. Після богослужіння той сказав: “Мені сподобалися пісні та атмосфера, але я не розумію, навіщо ви так возносите і вшановуєте Ісуса Христа?” Тоді мій чоловік пояснив йому, що християнство – це відносини з Христом; без Нього християнство втрачає всякий сенс. Саме завдяки тому, що Ісус зробив у нашому житті, ми тепер збираємося разом прославляти Його.

Хто ж такий Ісус Христос і що саме Він зробив? Апостол Павло відповідає на це питання в 1-му розділі Послання до колосян. Ніхто не бачив Бога, але Ісус прийшов, щоб явити нам Свого Отця й цілковито Його відобразити (Кол. 1:15). Ісус, як Син Божий, прийшов умерти за нас і звільнити нас від гріха. Гріх відчужив нас від святого Бога, отже, принести людям мир із Богом міг лише хтось довершений і безгрішний. І це був Ісус Христос (Кол. 1:14, 20). Інакше кажучи, Ісус дав нам те, чого ніхто інший неспроможний був би дати – доступ до Бога та вічного життя (Ів. 17:3).

Чому Він заслуговує на таку славу? Тому що переміг смерть і завоював наші серця Своєю любов’ю та жертвою. Він щодня оновлює наші сили. Він – все для нас!

Ми віддаємо Ісусу Христу славу, тому що Він заслуговує на неї. Ми підносимо Його, тому що Він гідний найвищої хвали. Давайте ж запропонуємо Йому почесне місце у своєму серці.