Починаючи з 2006 року, деякі люди в США відзначають в новорічні свята незвичний “День щасливого позбавлення”. Згідно з латиноамериканськими традиціями, на папері записуються неприємні, важкі спогади та проблеми минулого року, а потім кидають його в промислові подрібнювачі − шредери. А деякі навіть кладуть папери “щасливого позбавлення” під кувалду.

Автор Псалма 103 говорить про дещо більше, ніж звичай деяких людей казати своїм неприємним спогадам: “Прощай!” Він нагадує, що Бог пропонує “щасливе позбавлення” від наших гріхів. Псалміст порівнює розміри безмежної Божої любові з відстанню між небом та землею (Пс. 103:11). Потім він говорить про Боже прощення, користуючись просторовими термінами: Бог відкинув гріх Свого народу так далеко, як далеко місце сходу сонця від місця заходу (Пс. 103:12). Псалміст бажає, щоб народ Божий знав: любов та прощення Бога безмірне й довершене. Господь звільнив Свій народ від сили гріха завдяки цілковитому помилуванню.

Це дійсно добра новина! Непотрібно чекати Нового року заради “Дня щасливого позбавлення”. Якщо віруємо в Ісуса Христа, якщо сповідуємо свої гріхи і відвертаємося від них, Він жбурляє їх у безодню морську – і можемо з ними попрощатися навіки. Вже сьогодні для вас може настати “День щасливого позбавлення!”