“Харабе Тапатіо” – це так званий мексиканський “танець капелюха”, що підносить романтичні стосунки. Під час цього радісного танку чоловік кладе своє сомбреро на землю, а в самому кінці жінка піднімає капелюха і обоє, сховавшись за ним, скріплюють своє кохання поцілунком.

Цей танець нагадав мені про важливість вірності у шлюбі. В 5-му розділі Книги приповістей Соломонових автор, вказавши на високу ціну аморальності, підкреслює важливість чистоти в шлюбі: “Пий воду з криниці своєї, і текуче з свого колодязя” (Пр. 5:15). Навіть коли на сцені десять пар танцюють “Харабе Тапатіо”, кожен чоловік зосереджений на одній жінці. Ми теж можемо насолоджуватися глибокою та неподіленою посвятою своєму чоловіку, своїй дружині (Пр. 5:18).

За нашими романтичними відносинами теж хтось споглядає. Ось чому далі написано: “Бо ж перед очима Господніми всі дороги людини, і стежки її всі Він рівняє” (Пр. 5:21). Бог бажає захистити наш шлюб, тому пильнує наші любовні стосунки. Ми можемо догоджати Йому своєю вірністю один до одного.

Життя також має свої ритми, яким потрібно слідувати. Якщо слідуємо “в такт” зі своїм Творцем, зберігаючи Йому вірність, то отримуємо благословення й радість – незалежно від того, одружені ми чи ні.