Коли по телебаченню транслювали інаугурацію першого афро-американського президента США, камери показували панорамний вид величезного натовпу – майже два мільйони людей зібралися на цю історичну подію. Кореспондент компанії CBS Боб Шиффер зазначив: “На цьому шоу царює широкий формат”. Не було іншого способу охопити цей натовп, що простягнувся від Меморіалу Лінкольна до Капітолія.

Проте Святе Письмо дає нам деяке уявлення про незрівнянно більший натовп тих, кого об’єднує віра в Ісуса Христа: “Ви − вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого” (1 Петр. 2:9).

Це картина не купки привілейованої еліти, а великої кількості викуплених “з усякого племени, і язика, і народу, і люду” (Об. 5:9). Сьогодні ми розпорошені по всьому світі. Багато віруючих знаходяться в ізоляції і зазнають утисків та страждань через свою вірність Ісусу. Але крізь призму Божого Слова ми бачимо “широку панораму” – великий сонм братів та сестер по вірі, що разом стоять і вшановують Того, Хто викупив їх і зробив Своєю власністю.

Давайте й ми приєднаємося до хваління Того, Хто вивів нас із темряви у Своє світло!