Коли незнайомець міцної статури раптово попрямував до нас, ми з дружиною перелякалися. Під час поїздки за кордон з нами постійно траплялись якісь неприємності – кілька разів на нас кричали, ошукували й вимагали грошей. Яка халепа нас спіткає цього разу? На наш подив, чоловік лише хотів розповісти, де найкращий вид на місто. Потім вручив нам плитку шоколаду, посміхнувся й пішов собі. Такий жест ввічливості забезпечив нам гарний настрій на цілий день і викликав у нас почуття подяки до цього незнайомця і до Бога, Який так чудесно підбадьорив нас.

Що спонукало того чоловіка підійти до незнайомих людей? Можливо, він цілий день ходив з тієї шоколадкою, вирішуючи, кого б нею пригостити?

Вражає, що навіть найменше добре діло може викликати велику усмішку і, можливо, вказати комусь шлях до Бога. Біблія підкреслює важливість добрих справ (Як. 2:17, 24). Якщо це звучить як надважка задача, маємо впевненість, що Бог не лише дає сили для цього, але й навіть “наперед приготував” ці добрі діла, “щоб ми в них перебували” (Еф. 2:10).

Можливо, Бог “приготував” для нас сьогодні “натрапити” на когось, хто потребує слова підбадьорення, щоб йому подали руку допомоги. Все, що нам потрібно, – просто відгукнутися з послухом.