Кім почала боротьбу з раком грудей у 2013 році. Через три дні після курсу лікування лікарі діагностували в неї прогресуючу хворобу легень і сказали, що їй залишилося жити не більше 5 років. Протягом першого року Кім дуже тужила. Але на той час, коли я познайомилася з нею у 2015 році, вона вже віддала цю проблему Господу: її обличчя випромінювало радість та мир. І хоча в деякі дні їй буває дуже важко, Бог продовжує перетворювати її великі страждання на чудове свідоцтво про сповнену хвали надію, яка служить великим підбадьоренням для інших.

Навіть коли ми у жахливих обставинах, Бог може змінити плач на радість. Хоча Його зцілення не завжди буває таким, як ми того очікуємо, однак можемо завжди покладатися на Божі шляхи (Пс. 30:1-3). Неважливо, наскільки сумним буває життєвий шлях, – завжди є безліч причин хвалити Бога (в. 4). Можемо радіти в Господі, Який дбає про зміцнення нашої віри (в. 5-7). Нам слід кликати до Нього про милість (в. 8-10), радіючи тій надії, яку Він вже подарував багатьом страждальцям, що Йому поклоняються. Тільки Бог може змінити сльози відчаю на сяючу радість, що не залежить від обставин (в. 11-12).

Коли милосердний Бог втішає, тоді нас наповнює Його мир, і Його сила допомагає нам нести втіху іншим. Наш люблячий і вірний Отець може перетворити плач на поклоніння.