Її ім’я було довгим, а роки життя ще довшими. Мадлен Гаррієт Орр Джексон Уїльямс прожила аж 101 рік, переживши двох своїх чоловіків. Вони обидва були проповідниками. Мадлен була моєю бабусею. Ми разом із братами та сестрами жили в її будинку, поки її другий чоловік не забрав її в інше місце. Але навіть тоді вона жила на відстані 80 км від нас. Наша бабуся співала гімни, цитувала катехізис і грала на піаніно. Вона боялася Бога, і ми отримали її віру як спадок.

Як свідчить текст із 2 Тимфія 1:3-7, Лоіда та Евнікія – бабуся та матір Тимофія – мали на нього великий вплив. Їхнє життя та навчання були вкорінені у Святому Письмі (2 Тим. 1:5; 3:14-16), і зрештою їхня віра розцвіла в серці юнака. Таке основане на Біблії виховання стало не лише фундаментом для його особистих відносин із Богом, але й важливим чинником ефективного служіння Господу (2 Тим. 1:6-7).

Сьогодні – як і в часи Тимофія – Бог використовує вірних жінок та чоловіків для духовного впливу на майбутні покоління. Наші молитви, слова та дії – все це Господь може використати могутнім чином як при нашому житті, так і після нашої смерті. Ось чому я та мої брати і сестри й досі практикуємо ті речі, що отримали як спадщину від нашої бабусі. Молюся, щоб її спадщина передалася і нашим дітям.