Влітку 2015 року група віруючих із нашої церкви відвідала нетрі Найробі, столиці Кенії. Ми відвідали школу з брудною підлогою, заіржавілими металевими перегородками та дерев’яними лавками. Проте, незважаючи на все це жахливе убозтво, ми побачили одну особливу жінку.

Її ім’я було Брильянт, і воно дуже пасувало їй. Вона була вчителькою початкової школи і завжди випромінювала радість та рішучість, що відповідало її місії. Ми були приголомшені тим, як ця строкато вдягнена жінка під час навчання підбадьорювала дітей своїм радісним позитивним настроєм.

Те світло, яке Брильянт несла у своє оточення, відображає настанови апостола Павла християнам стосовно того, як вони мають поводитися у світі. На фоні духовного убозтва світу віруючі в Господа Ісуса Христа мають сяяти “як світла” на небі (Фил. 2:15). З тих пір це доручення залишається незмінним. Усюди потрібне яскраве світло! Яка то втіха знати, що завдяки Тому, Хто “викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю” (Фил. 2:13), ми можемо сяяти так, як це відповідає зображеному Христом життю віруючих. Нас теж стосуються слова Ісуса: “Ви світло для світу… ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі” (Мт. 5:14-16).