Молодій матері було дуже важко в запрудженому людьми аеропорту. Її малюк перебував у стані цілковитої істерики: волав, бився і не хотів сідати у літак. Приголомшена мати – яка, до речі, була на останньому місяці вагітності – не знесла такого напруження і зрештою здалася. Вона в розпачі сіла на підлогу, закрила руками обличчя й почала плакати.

Раптово декілька незнайомих жінок зробили коло навколо матері та її дитини і почали ділитися їжею, водою. Вони дружньо обіймали їх і навіть співали колискову. В їхньому люблячому колі мати й дитина заспокоїлись, а потім сіли в літак. Жінки повернулися на свої місця, навіть не обговоривши свій подвиг. Вони і так розуміли, що їх підтримка допомогла молодій мамі саме тоді, коли це було потрібно.

Цей випадок ілюструє прекрасну істину, записану в псалмі: “Єрусалим, − гори круг нього, а Господь круг народу Свого” (Пс. 125:2). Ці слова зображують запруджений людьми Єрусалим, який був оточений пагорбами, серед яких – Оливна гора, Сіон та Моріа.

Подібним чином Бог оточує Свій народ: підтримує та пильнує наші душі “відтепер й аж навіки”. Отже, у важкі часи здіймайте очі “на гори”, як про це говорить псалміст у Псалмі 121:1. На вас чекає Бог, пропонуючи Свою міцну надію та незмінну любов.