Коли я згадую свого татка, то найчастіше виникає картина, як він щось прибиває у дворі, порається в садку або працює у своїй заставленій речами майстерні з цікавими інструментами й різними штуковинами. Його руки завжди були чимось зайняті – різною роботою, проектами. Він будував гараж, веранду або шпаківню. Інколи щось кував, робив ювелірні прикраси, різні шедеври-вітражі.

Такі спогади навіюють думки про те, що наш Небесний Отець і Творець завжди щось робить. На початку Бог “землю основував… розтягнув по ній шнура… коли разом співали всі зорі поранні та радісний окрик здіймали всі Божі сини” (Йов 38:4-7). Все, що Бог створив, є справжнім витвором мистецтва. Він створив неймовірної краси світ і сказав про нього: “Вельми добре воно!” (Бут. 1:31).

Це стосується тебе й мене. Бог задумав і створив нас, працюючи над кожною деталлю нашого надзвичайно складного єства (Пс. 139:13-16). Він вклав у нас носіїв Свого образу, бажання творити й доручив різні завдання, в тому числі: керувати землею і дбати про неї та про всіх істот (Бут. 1:26-28; 2:15). Якою б не була наша праця – на виробництві або вдома, – Бог подає сили й усе необхідне для виконання її від усього серця, як для Нього.

Можемо догоджати Богу в усьому, що робимо.