Хей Ву (змінене ім’я) ув’язнили в північнокорейському трудовому таборі за перехід кордону з Китаєм. Вона казала, що тортури тривали і вдень, і вночі: жорстокі охоронці, виснажлива праця і нетривалий сон на холодно-крижаній підлозі з пацюками і вошами. Однак Бог щоденно допомагав їй, показуючи з ким товаришувати і ділитися своєю вірою.

Після звільнення з табору і втечі до Південної Кореї, Хей Ву, згадуючи своє ув’язнення, казала, що її досвід найкраще описує Псалом 23. Хоч вона і опинилася в долині темряви, проте Ісус Христос був її Пастирем, Який давав їй мир: “Здавалося, наче я справді перебувала в долині повної смертної темряви, однак я нічого не боялася. Бог щодня мене втішав”. Вона відчула Божу доброту і любов, бо Господь запевнив її, що вона була Його улюбленою дочкою. “Я була в жахливому місці, однак знала… що відчую Божу доброту і любов”. Хей Ву також знала, що вічно перебуватиме у Господній присутності.

Історія Ву може підбадьорити нас. Незважаючи на жахливі обставини, жінка відчула Божу любов і Його провід; Господь підтримав її і звільнив від страху. Якщо ми йдемо за Ісусом, Він обережно вестиме нас у скрутний час. Не треба боятися, тому що ми пробуватимемо в домі Господньому довгі часи (Пс. 23:6).