Пожежа охопила будинок, в якому жила родина, що відвідувала нашу церкву. Батько та син вижили, хоча батько потребував лікування в стаціонарі, а дружина сина, мати і двоє маленьких дітей загинули. На жаль, подібні скорботні події трапляються знову й знову. Коли вони повторюються, постає одвічне запитання: “Чому з добрими людьми трапляються погані речі?” І нас не дивує, що на це давнє запитання немає нових відповідей.

Однак істина, про яку псалмоспівець говорить у Псалмі 46, також неодноразово повторювалася і виголошувалася. “Бог для нас – охорона та сила, допомога в недолях, що часто трапляються” (Пс. 46:2). У третьому і четвертому віршах описуються катастрофічні явища: земля і гори зсуваються, морські води бушують. Лячно уявити себе у бурхливих обставинах, поетично змальованих у Псалмі. Однак іноді ми там опиняємося – у муках невиліковної хвороби, розорені фінансовою кризою, вражені і приголомшені смертю близьких.

Виникає бажання сказати, що наявність біди свідчить про відсутність Бога. Однак істина Писання спростовує подібні уявлення. “З нами Господь Саваот, наша твердиня – Бог Яковів” (Пс.46:8,12). У нестерпних обставинах Він перебуває з нами і ми втішаємося Його характером, бо Він − добрий, люблячий і надійний.