Джайлз Келмансон, південноафриканський єгер, зняв неймовірну сцену битви двох медоїдів і шести левів. Медоїди відмовилися відступити перед лютими хижаками, що були у десять разів більшими за них. Леви гадали, що здобич можна легко вбити, однак на відеозаписі видно, як чванливо відійшли медоїди.

Оповідь про Давида і Ґоліята ще більш героїчна. Юний і недосвідчений Давид виступив проти несамовитого филистимлянина Ґоліята. Височіючи над своїм молодим противником, Ґоліят був надзвичайно сильним і мав неперевершене озброєння – бронзову броню і гострого списа (1 Сам. 17:5-6). Коли юний пастух Давид прибув на поле бою з хлібом і сиром для своїх братів, у нього була лише праща (1 Сам. 17:17-18).

Ґоліят закликав ізраїльтян вступити у бій, однак ніхто не наважувався. Цар Саул і “ввесь Ізраїль… налякалися” (в. 11). Уявіть собі шок, коли у сутичку вступив Давид. Що надало йому відвагу, якої не мав жоден із загартованих воїнів? Крім Ґоліята вони більше нічого не бачили. Проте Давид бачив Бога. “Віддасть тебе Господь у мою руку”, – сказав він филистимлянину (в. 46). І єдиний камінчик, який поцілив у чоло велетня, підтвердив істинність віри Давида.

Ми схильні вважати, що історія направляється “ґоліятами” (нашими проблемами). Але Бог всемогутній. Він скеровує історію нашого життя.