Барбара зростала під опікою британського уряду в 1960-х роках, але в шістнадцятирічному віці вона разом з новонародженим сином Саймоном стала безпритульною. Держава більше не була зобов’язана забезпечувати її у цьому віці. Барбара звернулася по допомогу до англійської королеви і отримала відповідь! Королева співчутливо забезпечила Барбару власним житлом.

Англійська королева мала засоби, щоб допомогти Барбарі, і її співчутлива допомога може бути маленьким відображенням Божої допомоги. Небесний Цар знає усі наші потреби і суверенно втілює в наше життя Свої плани. Однак при цьому Він бажає, аби ми прийшли до Нього зі своїми потребами та турботами, що є частиною наших люблячих взаємин із Господом.

Ізраїльтяни звернулися до Бога за порятунком. Вони страждали під тягарем єгипетського рабства і благали про допомогу. Він почув їх і згадав Свою обітницю: “Бог бачив синів Ізраїлевих, і Бог зглянувся над ними” (Вих. 2:25). Він наказав Мойсею принести свободу Своєму народу та проголосив, що знову введе народ “до Краю доброго й широкого, до Краю, що тече молоком та медом” (Вих. 3:8).

Наш Цар, Господь, любить, коли ми приходимо до Нього! Він мудро забезпечує наші потреби, хоч і необов’язково так, як ми хочемо. Будемо покладатися на Його суверенне й любляче забезпечення.