Вісімнадцятого липня 1983 року з авіабази в штаті Нью Мексико безслідно зник капітан військово-повітряних сил США. Через тридцять п’ять років влада знайшла його в Каліфорнії. Стаття в газеті “Нью-Йорк Таймз” повідомляє, що він, “будучи пригнічений своєю роботою”, просто втік.

Тридцять п’ять років перебувати в бігах! Півжиття провести, постійно озираючись! Імовірно, що тривога і параноя були постійними супутниками цього чоловіка.

Проте я маю визнати, що також трохи знаю, що значить перебувати “в бігах”. Ні, я ніколи не тікав від чогось у житті… фізично. Однак знаю, що Бог інколи хоче від мене певних дій. Але я не хочу цього робити. Отже, я також біжу своїм шляхом.

Пророк Йона відомий своєю буквальною втечею від Божого призначення проповідувати в місті Ніневія (див. Йона 1:1-3). Однак він, звичайно, не міг утекти від Бога. Напевно ви знаєте, що трапилося: буря, риба, проковтування (Йона 1:4, 17). В утробі риби Йона, зазнавши розплати, усвідомив, що вчинив, і звернувся до Бога по допомогу (Йона 2:2).

Йона не був досконалим пророком. Однак я знаходжу відраду в його дивовижній історії: незважаючи на упертість Йони, Бог ніколи його не залишав. Господь все одно відповів на його відчайдушну молитву, милостиво відновивши Свого впертого слугу (в. 3). Так само Він чинить і з нами.