Стівен Касс, редактор журналу “Діскавері” , вирішив дослідити деякі невидимі речі, які були частиною його повсякденного життя. Йдучи до свого офісу в Нью-Йорку, він міркував: “Якби я міг бачити радіохвилі, то вершина хмарочоса Емпайр (на якій розміщувалися телевізійні і радіоантени) була б різнобарвною, немов калейдоскоп, і освітлювала все місто”. Він усвідомлював, що був оточений невидимим електромагнітним полем радіо і телевізійних сигналів, хвилями Wi-Fi і т.п.

Одного ранку слуга Єлисея дізнався про іншу невидиму дійсність – невидимий духовний світ. Прокинувшись, слуга побачив, що він і його вчитель оточені сирійським військом. Наскільки він міг бачити, навкруги були воїни на могутніх бойових конях (2 Цар. 6:15)! Слуга перелякався, однак Єлисей був спокійний, бо навколо себе бачив військо ангелів. Він сказав: “Ті, що з нами, численніші від тих, що з ними” (в. 16). Потім він попросив Господа відкрити очі своєму слузі, аби той також побачив, що Господь оточив ворога і контролював ситуацію (2 Цар. 6:17).

Можливо, ви відчуваєте себе безсильними і безпорадними? Пам’ятайте, що Бог контролює ситуацію і воює за вас. Він “Своїм Анголам… накаже про тебе, щоб тебе пильнували на всіх дорогах твоїх” (Пс. 91:11).