Коли в 2016 році бейсбольна команда “Чикаго Кабс” вперше за століття виграла Чемпіонат світу, деякі джерела сповіщали, що п’ять мільйонів людей зібралися в місті для того, щоб відсвяткувати перемогу.

Паради перемоги – не сучасна вигадка. Відомим стародавнім парадом був Тріумф у Римі, під час якого полководці людними вулицями вели процесію зі своїх військ і полонених.

Подібний парад імовірно уявляв апостол Павло, коли писав коринтській церкві, дякуючи Богу за те, що Він робить віруючих переможцями: “А Богові подяка, що Він постійно чинить нас переможцями в Христі” (2 Кор. 2:14). Ми, християни, радіємо, що завдяки Своїй перемозі Ісус Христос будує Своє Царство, і брами пекла його не подолають (Мт. 16:18).

Оповідаючи про перемогу Ісуса Христа на хресті і про свободу, яку вона дарує віруючим, ми допомагаємо розповсюджувати “запашність знання” про Нього на всякому місці (2 Кор. 2:14). Хоч для людей ці пахощі можуть бути як приємним запевненням спасіння, так і присмаком їхньої поразки, цей невидимий, але сильний аромат присутній з нами всюди.

Ідучи за Ісусом Христом, ми проголошуємо перемогу Його воскресіння, перемогу, яка робить спасіння дійсним для цього світу.