Що означає бути справжнім? Відповідь на це велике питання міститься в маленькій дитячій книзі “Вельветовий кролик” . Це оповідання про іграшки в дитячій кімнаті і про подорож вельветового кролика до власної справжності через дозвіл собі бути улюбленим для дитини. Однією з іграшок є старий і мудрий шкіряний кінь. Він “бачив багато механічних іграшок, які прибували, щоб хвалитися і чванитися, і які одна за одною ламалися… та зникали”. Вони вражаюче виглядали і звучали, однак, коли мова заходила про любов, їхні хвастощі зводилися до нуля.

Хвастощі починаються гучно, однак в кінці вони завжди зникають. Пророк Єремія перераховує три сфери, в яких це є очевидним: “премудрість… хоробрість… багатство” (Єр. 9:22). Мудрий старий пророк вже давно все зрозумів і протиставив цим хвастощам Господню істину: “Бо хто буде хвалитись, хай хвалиться тільки оцим: що він розуміє та знає Мене, що Я – то Господь” (Єр. 9:23).

Давайте будемо хвалитися Господом Богом, нашим добрим Отцем. В оповіді про Його велику любов це є чудовим способом для вас і для мене ставати все більш і більш справжніми.