У дитинстві я була такою ж неслухняною, як всі діти, і намагалася приховати свою погану поведінку, аби не бути покараною. Однак моя мати зазвичай дізнавалася про вчинене мною. Пам’ятаю, як я дивувалася тим, наскільки швидко і точно вона дізнавалася про мої витівки. Коли я питала, звідки вона дізналася, мати завжди відповідала: “У мене на потилиці є очі”. Це, звичайно, спонукало мене розглядати її голову кожного разу, як мати відверталася від мене. Чи були її очі невидимі або просто приховані під її рудим волоссям? Зростаючи, я перестала шукати докази її додаткової пари очей і усвідомила, що я просто не була настільки хитрою, якою себе вважала. Пильний погляд матері був доказом її люблячої турботи про дітей.

Будучи вдячною матері за її постійну турботу (попри розчарування, що я часом не уникала покарання!), я ще більше вдячна, що Бог, споглядаючи з небес, “бачить усіх синів людських” (Пс. 33:13). Він бачить набагато більше, ніж ми. Він бачить нашу журбу, насолоду і любов один до одного.

Бог бачить наш справжній характер і завжди точно знає наші потреби. Своїм досконалим зором, який бачить навіть внутрішні процеси у наших серцях, Він спостерігає за тими, хто любить Його і надіється на Нього (в. 18). Він є уважний і люблячий наш Отець.