В документальному творі “Подивись і побач: портрет Уендла Беррі” автор розповідає, як розлучення відображає стан нашого світу. Ми розлучені один з одним, з нашою історією і землею. Речі, які мають бути цілими, розділені. Коли Беррі спитали, що робити із цим сумним фактом, вона сказала: “Ми не можемо усе знову склеїти. Ми просто беремо дві речі і об’єднуємо їх”. Ми беремо дві відокремлені речі і знову робимо їх одним цілим.

“Блаженні миротворці”, – говорить нам Господь Ісус (Мт. 5:9). Примиритися – значить принести шалом . Шалом означає виправлений світ. Один богослов називає шалом “всесвітнім цвітінням, цілісністю і насолодою… Саме такими мають бути речі”. Шалом – це взяти поламане і зробити його цілим. Будемо намагатися усе виправити під проводом Ісуса Христа. Він закликає нас бути миротворцями, сіллю землі і світлом для світу (Мт. 5:13-14).

Існує багато способів бути миротворцями в світі, однак нехай у кожному з них ми будемо скоріше воювати зі зламаністю, ніж скорятися їй. Давайте з Божою силою не дозволяти дружбі померти, боротьбі за близькість ослабнути або поступитися апатії та ізоляції. Давайте шукати поламані місця, вірячи, що Бог дасть нам мудрості та уміння знову зробити їх цілими.