Менеджер бразильської компанії затребувала від охоронців будівлі надавати письмовий звіт. Вона хотіла щоденно знати, хто прибирав у кожному приміщенні, які кабінети лишилися неприбраними і скільки часу працівники проводили там. Через тиждень надійшов перший “щоденний” звіт, написаний лише частково.

Коли менеджер дійшла до суті справи, виявилося, що більшість прибиральниць не вміли читати. Вона могла їх звільнити, але натомість організувала для них уроки грамотності. Через п’ять місяців усі могли читати на базовому рівні і продовжили працювати.

Бог часто використовує труднощі, як можливості спорядити нас для подальшої духовної праці. Життя Петра було позначене недосвідченістю і помилками. Його віра хиталася, коли він намагався іти по воді. Він не знав, чи мав Ісус платити податок на храм (Мт. 17:24-27) і навіть відкинув пророцтво Христа про розп’яття і воскресіння (Мт. 16:21-23). Кожного разу Ісус вчив Петра, що Він був обіцяним Месією (в. 16). Петро слухав і набував потрібних знань для заснування першої церкви (в. 18).

Якщо ви знеохочені якимись невдачами, пам’ятайте, що Ісус може через них навчати вас і направляти далі у служінні Йому. Попри недоліки Петра, Ісус продовжував з ним працювати. Він може використати і нас для подальшого будівництва Свого Царства, допоки Він не повернеться.