На вершині стрімкої вулиці в бідних околицях Боготи стоїть будинок сміттяра. У ньому немає нічого особливого. Втім невибаглива оселя в столиці Колумбії є безплатною бібліотекою, в якій нараховується 25 000 книг. Це викинута література, яку зібрав Жозе Альберто Гутьєррес, щоб ділитися нею з бідними дітьми в його громаді.

На вихідні у “бібліотечні години” в його будинку юрмляться місцеві дітлахи. Блукаючи по кімнатах, переповнених книгами, діти вважають скромну домівку не просто домом сеньйора Жозе, а безцінною скарбницею.

Те саме стосується і кожного послідовника Христа. Ми вчинені з простої і дуже крихкої глини, пошкодженої тріщинами. Однак Бог доручив нам бути домом для Його Духа, Який допомагає нам нести добру звістку про Христа в пошкоджений і розбитий світ. Це велике завдання для звичайних слабких людей.

Апостол Павло писав до віруючих у старовинному місті Коринті: “Ми маємо скарб цей у посудинах глиняних, щоб велич сили була Божа, а не від нас” (2 Кор. 4:7). До цієї громади належали люди з різних верств населення, тому багато з них були схильні, як сказав Павло, “себе самих проповідувати” (в. 5).

Натомість треба проповідувати про Безцінного, Який в нас живе, бо саме Він і Його неперевершена сила перетворюють наше звичайне життя на безцінну скарбницю.