Відданість батьків Біллі Грема Ісусу була очевидною ще задовго до тієї вирішальної миті, коли у шістнадцятирічному віці він сам повірив у Христа. Його батьки зростали в християнських родинах і потім стали віруючими. Одружившись, вони продовжили передавати цю спадщину, з любов’ю виховуючи дітей, а також молячись, читаючи Біблію і відвідуючи з ними церкву. Частково завдяки міцному фундаменту, який батьки заклали для Біллі, Бог привів його до віри і зрештою до покликання бути відважним євангелістом.

Тимофій, молодий учень апостола Павла, також отримав користь від міцного духовного фундаменту. Пізніше Павло писав: “Твоя нелицемірна віра, що перше була оселилася в бабі твоїй Лоіді та в твоїй матері Евнікії” (2 Тим. 1:5). Ця спадщина допомогла підготувати і направити серце Тимофія до віри в Христа.

Апостол Павло закликав Тимофія продовжувати цю традицію віри (в. 5) і за допомогою Святого Духа “розгрівати Божого дара”, який є у ньому (2 Тим. 1:6-7). Завдяки силі Духа Тимофій міг безстрашно жити заради Євангелії (в. 8). Сильна духовна спадщина не гарантує наш прихід до віри, однак приклад і наставництво інших можуть посприяти підготовці шляху. Після нашого прийняття Ісуса Спасителем Дух направить нас в служінні, в житті для Нього і навіть в плеканні віри в інших.