Кухар. Організатор заходів. Дієтолог. Доглядальниця. Це лише деякі з обов’язків сучасних мам. В 2016 році було пораховано, що мами в середньому працювали від п’ятдесяти дев’яти до дев’яносто шести годин на тиждень, виконуючи пов’язану з дітьми роботу.

Не дивно, що мами завжди виснажені! Бути мамою означає приділяти багато часу і енергії турботі про дітей, які потребують значної допомоги у пізнанні світу.

Якщо мої дні здаються мені занадто довгими і мені потрібне нагадування, що турбота про інших є гідним заняттям, я знаходжу відраду у схваленні Ісусом тих, хто служить.

В Євангелії від Марка розповідається, як учні дискутували стосовно того, хто з них більший. Господь Ісус тихо сів і нагадав їм, що “коли хто бути першим бажає, – нехай буде найменшим із усіх і слуга всім” (Мк. 9:35). Потім Він узяв на руки дитину, аби проілюструвати важливість служіння іншим, особливо найбільш безпорадним (Мк. 9:36-37).

Відповідь Христа знову показує, як у Його Царстві виглядає велич. Його взірцем є серце, яке готове турбуватися про інших. Ісус пообіцяв, що Бог буде присутній з тими, хто вирішив служити (Мк. 9:37).

Маючи можливості служити у своїй родині або громаді, пам’ятайте, що Господь Ісус дуже цінує час і зусилля, витрачені вами на служіння іншим.