Нещодавно я віднайшов “лайфхак” (розумне рішення складної проблеми), коли один з моїх онуків зігрів іграшкового кролика на склі каміна. Плями від штучного хутра кролика виглядали не надто привабливо, однак майстер надав чудову пораду, як оновити скло. Це спрацювало, і тепер ми більше не дозволяємо плюшевим іграшкам наближатися до каміна!

Я заговорив про лайфхаки, тому що іноді ми дивимось на Святе Писання, як на збірку лайфхаків – порад, які полегшують життя. Біблія справді багато говорить про те, як жити новим життям, яке прославляє Христа, однак це не єдине призначення Книги. Біблія надає нам рішення найбільшої проблеми людства – порятунок від гріха і вічного відокремлення від Бога.

Починаючи з обітниці спасіння в книзі Буття 3:15 і закінчуючи надією на нове небо і нову землю в книзі Об’явлення 21:1-2, Святе Письмо пояснює, що у Бога є відвічний план нашого порятунку від гріха і дарування можливості мати з Ним стосунки. У кожній історії та у кожній пораді, як жити, Біблія вказує на Ісуса Христа, на Того, Хто може вирішити нашу найбільшу проблему.

Відкриваючи Божу Книгу, будемо пам’ятати, що ми шукаємо Ісуса Христа, Його спасіння і спосіб життя Його дітей. Він надав найкраще рішення з усіх!