У ресторані було затишно, але темно. На кожному столі мерехтіло лише по одній маленькій свічці. Відвідувачі підсвічували собі телефонами, щоб прочитати меню, подивитися на своїх співрозмовників і побачити свою їжу.

Зрештою один з клієнтів тихо відсунув свій стілець, підійшов до офіціанта і попросив: “Чи не могли б ви увімкнути світло?” Невдовзі зверху запалало світло, і кімната сповнилася оплесками, сміхом, веселими розмовами і подяками. Чоловік моєї подруги вимкнув телефон, узяв своє приладдя і потім всім сказав: “Хай станеться світло! Давайте їсти!”

Ввімкнення перемикача перетворило похмурий вечір на веселий. Втім набагато важливіше знати справжнє джерело істинного світла. У перший день створення світу Бог промовив ці дивовижні слова: “Хай станеться світло!”, “і сталося світло” (Бут. 1:3). “І побачив Бог світло, що добре воно” (Бут. 1:4).

Світло відображає Божу велику любов до нас. Його світло вказує на Ісуса Христа, “Світло для світу” (Ів. 8:12), Яке виводить нас із мороку гріха. Перебуваючи в Його світлі, ми бачимо яскравий шлях до життя, що прославляє Божого Сина. Він є найяскравішим даром у світі. Будемо йти Його шляхом, який Він осяває.