Кафедральний собор Нотр-Дам-де-Парі в Парижі є вражаючою будівлею. Його архітектура зачаровує, а вітражі та прекрасне внутрішнє оздоблення перехоплюють подих. Однак після століть здіймання над Парижем будівля потребує реконструкції. Вона почалася після руйнівної пожежі, яка завдала величезної шкоди знаменитій будівлі.

Отже, люди, яким подобається ця пам’ятка восьмого століття, ідуть на її порятунок. На відновлення собору було зібрано понад мільярд доларів. Треба зміцнити її зовнішню опорну кам’яну арку, а також замінити велику частину зовнішньої кам’яної кладки та відремонтувати покрівлю. Витрати виправдані, бо для багатьох цей стародавній собор є символом надії.

Те, що стосується будівель, стосується і нас. Наші тіла, як цей старовинний храм, з часом виглядатимуть трохи гірше! Однак апостол Павло звіщає добру новину. Хоч ми поступово втрачаємо фізичну красу, але наша суть − наше духовне єство − може навпаки постійно оновлюватися і зростати (2 Кор. 4:16).

Якщо ми прагнемо “бути любими” Господу (2 Кор. 5:9), покладаючись на працю Святого Духа (2 Кор. 3:18; Еф. 5:18), наше духовне зростання ніколи не повинне припинятися, незалежно від вигляду нашої “будівлі”.