Алі була вродливою, розумною і талановитою дівчиною, яка мала люблячих батьків. Однак після закінчення середньої школи щось змусило її спробувати героїн. Батьки помітили у ній зміни і відправили її у реабілітаційний центр, де Алі врешті усвідомила згубний вплив наркотиків. Після лікування її запитали, що б вона сказала друзям стосовно наркотиків. Дівчина коротко відповіла: “Просто поверніться і біжіть”. Вона вважала, що недостатньо просто сказати “ні”.

На жаль, у Алі стався рецидив і у двадцять два роки вона померла від передозування. Намагаючись вберегти інших від повторення подібної долі, її вбиті горем батьки взяли участь у місцевій програмі новин, закликаючи слухачів оминати ситуації, в яких вони можуть спробувати наркотики.

Апостол Павло закликав свого духовного сина Тимофія (а також і нас) стерегтися молодечих пожадливостей (2 Тим. 2:22). Апостол Петро також попереджав: “Ваш супротивник – диявол – ходить, ричучи, як лев, що шукає пожерти кого. Противтесь йому, тверді в вірі” (1 Петр. 5:8-9).

Жоден із нас не звільнений від спокус. Але найкраще триматися осторонь тих ситуацій, в яких ми можемо спокушатися. Ми можемо краще підготуватися, маючи тверду віру в Бога, засновану на Біблії і зміцнену молитвою. Якщо будемо тверді в вірі, то знатимемо, коли повернутися і бігти до Бога.