На думку багатьох кінокритиків фільм Девіда Ліна “Лоуренс Аравійський” є одним із найкращих фільмів усіх часів. Цей фільм з його безкраїми краєвидами аравійських пустель справив вплив на ціле покоління кінорежисерів, в тому числі на оскароносного режисера Стівена Спілберга. “Я надихнувся, коли вперше подивився «Лоуренса», – сказав Спілберг. – Я відчув свою незначущість. Він і досі навіює мені такі відчуття. І це один з критеріїв його величі”.

Мене ж робить незначущим безкраїсть всесвіту: коли я дивлюся на океан, перелітаю через арктичну кригу або оглядаю нічне небо, що виблискує мільярдами зірок. Якщо створений всесвіт такий просторий, тоді наскільки величним має бути Творець, Який його створив!

Божа велич і відчуття нашої незначущості відображені у Псалмі Давида: “То що є людина, що Ти пам’ятаєш про неї, і син людський, про якого Ти згадуєш?” (Пс. 8:5). Однак Господь Ісус нас запевняє: “Погляньте на птахів небесних, що не сіють, не жнуть, не збирають у клуні, та проте ваш Небесний Отець їх годує. Чи ж ви не багато вартніші за них?” (Мт. 6:26).

Я можу почуватися маленьким і незначущим, однак в очах мого Отця я маю велику цінність, яка підтверджується кожен раз, коли я дивлюся на хрест. Ціна, яку Бог заплатив заради відновлення моїх стосунків із Ним, показує, як Він мене цінує.