Коли кажан вперше вдерся до нас у будинок, ми прогнали його, вважаючи, що це випадковість. Однак після повторного нічного візиту я прочитав про цих маленьких створінь і дізнався, що вони можуть нанести візит людям і через маленький отвір. Якщо кажани знайдуть щілину шириною в монету, вони зможуть через неї пролізти.

Отже, я узяв інструмент і пішов замазувати щілини. Я обійшов будинок і замазав кожну маленьку шпарину, яку тільки знайшов.

В книзі Пісня над піснями 2:15 Соломон згадує інших ссавців, які завдають турбот. Він пише про небезпеку від “лисинят маленьких”, які “ушкоджують… виноградники”. Він образно говорить про небезпеку, яка може загрожувати нашим стосункам і руйнувати їх. Я жодним чином не хочу образити любителів кажанів або лисиць, однак недопущення кажанів у дім і лисиць у виноградник трохи нагадує про ставлення до гріха у нашому житті (Еф. 5:3). Завдяки Божій благодаті в нас працює Святий Дух, аби ми “ходили не за тілом, а за духом” (Рим. 8:4). Силою Духа Святого ми можемо протистояти спокусі згрішити.

Слава Богу, що в Ісусі Христі ми тепер “світло в Господі” і здатні жити “приємним” для Нього життям (Еф. 5:8-10). Дух Божий допомагає нам ловити цих маленьких лисенят.