Мері Лі – це п’ятиметрова, півторатонна біла акула, до спинного плавця якої у 2012 році на східному побережжі США океанографи прикріпили передавач. Він мав відстежуватися по супутнику, коли акула випливала на поверхню. Наступні п’ять років за переміщеннями Мері Лі вздовж усього узбережжя онлайн-спостереження вели всі, від дослідників до серфінгістів. Таким чином акула пропливла майже 65 000 км, поки одного разу сигнал не перервався. Мабуть, закінчився заряд батареї передавача.

Людське знання і технології зуміли дійти лише до цього моменту. Ті, хто слідкував за Мері Лі, загубили її слід, однак ми ніколи не зможемо сховатися від Божого всезнання про кожну мить нашого життя. Давид молився: “Куди я від Духа Твого піду, і куди я втечу від Твого лиця? Якщо я на небо зійду, – то Ти там, або постелюся в шеолі – ось Ти” (Пс. 138:7-8). “Дивне знання над моє розуміння”, – вигукує він із вдячністю (в. 6).

Бог хоче знати про нас, бо Він нас любить. Він прагне не лише спостерігати за нашим життям, але і брати в ньому участь та відновлювати його. Через життя, смерть і воскресіння Ісуса Христа Бог наблизився до нас, аби ми також могли Його пізнати і любити Його всю вічність. Ми ніколи не зможемо вийти за межі досяжності Божої любові.