Семюель Мілс і його четверо друзів часто збиралися разом, щоб помолитися Богу, аби Він послав більше благовісників про Ісуса Христа. Одного разу в 1806 році, повертаючись зі своєї молитовної зустрічі, вони потрапили в грозу і заховалися в стогу сіна. Згодом їхня щотижнева молитовна зустріч стала називатися “Молитовне зібрання в стогу сіна” , що переросло у світовий місіонерський рух. Сьогодні в Коледжі Вільяма в США стоїть пам’ятник “Молитва в стогу сіна” , як нагадування про те, що Бог може зробити через молитву.

Наш Небесний Отець радіє, коли Його діти приходять до Нього зі спільним проханням. Це нагадує сімейне зібрання, на якому всі об’єднані спільною метою і розділяють спільний тягар.

Апостол Павло розповідає, як Бог через молитви інших віруючих допоміг йому в період важкого страждання: “І на Нього й покладаємося, що й ще визволить Він, як поможете разом і ви молитвою за нас” (2 Кор. 1:10-11). Бог вирішив виконувати Свою працю у світі через наші молитви, особливо через спільні молитви. Не дивно, що далі сказано: “Багато хто дяку складали за нас”.

Молімося разом, щоб ми також разом раділи Божій доброті. Люблячий Отець чекає, коли ми прийдемо до Нього, аби Він зміг через нас здійснити речі, про які ми навіть і не думали.