Міські медпрацівники в Сан-Франциско надають медичну допомогу безпритульним, які страждають від опіумної залежності. Ця програма почалася у відповідь на зростання кількості безпритульних, які приймають наркотики. Зазвичай лікарі очікують на прихід пацієнтів до лікарні. Натомість прихід лікарів до хворих звільняє пацієнтів від необхідності долати труднощі приїзду або пам’ятати про призначену зустріч.

Готовність медпрацівників прийти до тих, хто потребує лікування, нагадує мені про те, як до нас прийшов Господь Ісус. Під час Свого служіння Ісус Христос шукав тих, кого релігійна еліта була схильна ігнорувати. Він їв з “митниками та з грішниками” (Мк. 2:16). Коли Ісуса запитали, чому Він це робить, Він відповів: “Лікаря не потребують здорові, а слабі” (Мк. 2:17). Ісус Христос також сказав, що Його метою було закликати до взаємин із Собою грішників, а не праведників.

Усвідомлюючи, що ми усі “хворі” і потребуємо лікаря (Рим. 3:10), ми можемо краще оцінити готовність Ісуса їсти з “митниками та з грішниками”, тобто з нами. У свою чергу Ісус призначив нам бути Його “вуличною командою”, щоб ми, подібно до медпрацівників в Сан-Франциско, передали нужденним Його рятівне послання.