Вісімнадцятирічна Емма вірно говорила про Ісуса у соцмережах, хоч і зазнавала критики за свою щиру любов до Христа. Дехто атакував її дошкульними зауваженнями стосовно її зовнішності. Інші натякали на брак розуму через її відданість Богу. Хоча недобрі слова глибоко ранять серце Емми, вона продовжує звіщати Євангелію зі сміливою вірою та любов’ю до Ісуса та інших людей. Однак іноді їй здається, що її сутність і гідність визначаються критикою інших. Якщо це стається, Емма просить у Бога допомоги, молиться за своїх гонителів, розмірковує над біблійними текстами і наполегливо продовжує благовістити.

Гедеон зустрівся з лютими мучителями – мідіянітянами (Суд. 6:1-10). Хоч Бог назвав його “хоробрим мужем”, Гедеону було нелегко позбавитися своїх сумнівів, приписаних собі обмежень і власної ненадійності (Суд. 6:11-15). Він неодноразово ставив під сумнів Господню присутність і свою спроможність, втім зрештою поступився вірі.

Коли ми довіряємо Богу, то можемо жити вірою, що Його слова про нас − істина. Навіть якщо гоніння спонукає нас сумніватися у своїй ідентичності, наш люблячий Отець підтверджує Свою присутність і воює за нас. Він підтверджує, що ми можемо ходити, як могутні воїни, будучи озброєними Його цілковитою любов’ю, перебуваючи під охороною Його безмежної благодаті.