Люди питають, чи є у мене п’ятирічний план. Як я можу планувати на п’ять років вперед по дорозі, якою ніколи не ходив?

Згадую 1960-і, коли я був служителем для студентів Стенфордського університету. До цього в коледжі я вивчав фізичне виховання і вчився просто заради задоволення. Тепер же я відчував себе абсолютно некомпетентним на своїй новій посаді. Більшу частину часу я бродив по університетському містечку, як сліпа людина в темряві, і просив Бога показати мені, що робити. І ось одного дня до мене раптово підійшов студент і попросив провести вивчення Біблії у його групі. Це стало початком.

Бог не стоїть на роздоріжжі і не вказує шлях. Він провідник, а не дороговказ. Бог іде поруч із нами, направляючи по незнайомим для нас дорогам. Усе, що нам треба робити, це іти разом із Ним.

Шлях не буде легким; на ньому зустрічатимуться “вибоїни”. Однак Бог обіцяв, що Він “оберне… темноту на світло” і “не покине” нас (Іс. 42:16). Він завжди буде з нами.

Апостол Павло сказав, що Бог “може зробити значно більш над усе, чого просимо або думаємо” (Еф. 3:20). Ми можемо планувати і уявляти, однак Господнє уявлення значно перевершує наші плани. Не треба за них міцно триматися, треба дивитися, що задумав Бог.