У книзі “Оце покоління” містер Бей описує Божу вірність і силу Євангелії проникати крізь темряву. Його дідусь, батьки і власна родина зазнали гонінь за віру в Христа. Однак, коли містера Бея ув’язнили за те, що він розповів другу про Бога, сталося дещо цікаве: його віра зміцнилася. Те саме відбулося із його батьками, коли їх відправили до концентраційного табору. Вони навіть там продовжували розповідати про любов Христа. Містер Бей переконався у правдивості обітниці, яка записана в Євангелії від Івана 1:5: “Світло у темряві світить, і темрява не обгорнула його”.

Перед Своїм арештом і розп’яттям Ісус Христос попередив учнів про страждання, яких вони зазнають. Від них відмовляться люди: “А це вам учинять, бо вони не пізнали Отця, ні Мене” (Ів. 16:3). Однак Господь Ісус заспокоїв: “Страждання зазнаєте в світі, – але будьте відважні: Я світ переміг” (Ів. 16:33).

Хоч багато віруючих в Ісуса не зазнавали таких гонінь, яких зазнала родина містера Бея, ми можемо очікувати на труднощі. Проте не треба занепадати духом або обурюватися. У нас є Помічник, Святий Дух, Якого Ісус обіцяв послати. Ми можемо звернутися до Нього за керівництвом і втіхою (в. 7). Завдяки силі Божої присутності ми можемо залишатися непохитними у важкі часи.