Метелик перелітав з однієї квітки братків на іншу. Будучи дитиною, я захотіла його спіймати. Я побігла з подвір’я на кухню і схопила там скляну банку. Однак, поспішно повертаючись назад, спіткнулася і сильно вдарилася об бетонну підлогу тераси. Банка розбилася під моїм зап’ястком, залишивши велику рану, яку потрібно було зашивати. Сьогодні шрам, який наче гусінь простягається впоперек мого зап’ястка, нагадує історію про поранення і лікування.

Коли Ісус з’явився учням після Своєї смерті, Він показав Свої шрами. Апостол Іван розповідає, що Хома хотів побачити “на руках Його знака відцвяшного”, і Ісус йому запропонував: “Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого” (Ів. 20:25, 27). На підтвердження, що Він був Тим Самим Ісусом, Він воскрес із видимими шрамами від Свого страждання.

Шрами Ісуса підтверджують, що Він Спаситель, та оповідають про історію нашого спасіння. Шрами на Його руках і ногах та западина у Його боці розкривають історію про завданий, перенесений і зцілений заради нас біль. Він це зробив заради відновлення наших із Ним взаємин і нашої цілісності.

Чи думали ви коли-небудь про історію, про яку розповідають шрами Христа?