Усередині кафедрального собору св. Патрика в Дубліні (Ірландія) є двері, які розповідають історію п’ятсотлітньої давності. В 1492 році дві родини, Батлери і Фіцджеральди, почали воювати за домінування у регіоні. Конфлікт загострився, і Батлери сховалися в соборі. Коли Фіцджеральди прийшли просити перемир’я, Батлери боялися відкривати двері. Тоді Фіцджеральди зробили у них отвір, і їхній лідер простягнув руку миру. Дві родини примирилися, і вороги стали друзями.

У Бога також є двері примирення, про які апостол Павло палко писав у листі до коринтської церкви. За Своєю ініціативою і завдяки Своїй безмежній любові Бог через хресну смерть Ісуса Христа відновив зруйновані стосунки з людьми. Ми були далекі від Бога, однак Він у Своєму милосерді не залишив нас. Він пропонує нам примиритися з Собою, не зважаючи на людські провини (2 Кор. 5:19). Справедливість відновилася, коли Бог “учинив за нас гріхом” Ісуса, Який “не відав гріха”, щоб у Ньому ми могли примиритися з Богом (2 Кор. 5:21).

Якщо ми приймаємо Божу руку примирення, то отримуємо важливе завдання сповіщати про це іншим. Ми є представниками дивовижного люблячого Бога, Який пропонує кожному віруючому цілковите прощення і відновлення.