Коли ураган Флоренс із руйнівною силою обрушився на Вілмінгтон у Північній Кароліні, моя дочка готувалася залишити домівку. Вона чекала до останнього, сподіваючись, що ураган мине. Однак тепер вона поспішно збирала важливі документи, картини та речі, намагаючись вирішити, що взяти з собою. “Я не думала, що буде так важко від’їжджати, – казала вона мені пізніше, – проте тоді я не знала, чи залишиться там щось, коли я повернуся”.

Життєві бурі приходять по-різному: через урагани, торнадо, землетруси, повені, неочікувані проблеми у шлюбі або з дітьми, раптову втрату здоров’я або фінансів. Ми за одну мить можемо втратити те, що цінуємо.

Біблія говорить нам про найбезпечніше місце посеред бурь: “Бог для нас – охорона та сила, допомога в недолях, що часто трапляються, тому не лякаємось ми, як трясеться земля” (Пс. 45:2-3).

Автори цього псалма були нащадками чоловіка, який багато поколінь тому служив Богу, але потім збунтувався проти Господа і загинув під час землетрусу (див. Чис. 26:9-11). Їхній погляд відображає смирення і глибоке розуміння Божої величі, співчутливості та рятівної любові.

Проблеми приходять, однак Бог сильніший за них. Ті, хто біжить до Спасителя, виявляють Його непохитність. У руках Його вічної любові ми знаходимо місце спокою.